Szerencsére a pandémia miatti korlátozásokat már rég elfelejtettük, a szülők idén is szabadon szervezhetik a szülinapi összejöveteleket a gyerekek számára. A legtöbben szeretnek egyszerre több kis barátot meghívni az alkalomra, ám a party szervezés – kár lenne tagadni – időigényes munka. Megkérdeztünk néhány anyukát, miért tartják okos döntésnek profi szervezőkre bízni a feladatot.

Andrea és a férje három gyermeket nevelnek, és bár igyekeznek minél több értékes időt együtt tölteni, az otthoni feladatok és a munkahelyi elfoglaltságok mellett nem mindig marad energiájuk a szülinapi bulik megszervezésére. Andrea azt mondja, sokkal kevésbé fárad el a partik végére, amióta úgy döntött, nem akar mindent egyedül csinálni. 

“A torta, az üdítők, rágcsálnivalók még rendben is vannak, de ezen kívül annyi minden apróságra kell odafigyelni egy szülinapi buli szervezésekor, hogy sokszor az adott napon derül ki, mi minden maradt le a bevásárló listáról. Ráadásul a gyerekek hihetetlenül felpörögnek a bulikon, és ha nem foglaljuk le őket szórakoztató játékokkal, akkor nehéz őket kordában tartani. Volt, hogy a buli végére úgy zuhantam be az ágyba, teljesen kimerültem. Amióta átadtam a stafétát a kifejezetten zsúrok szervezésével foglalkozó csapatnak, végre én is élvezem ezeket a napokat és a szülőkkel is jókat beszélgethetek.”

anya pihen

A legtöbben a stressz elkerülését említik okként, de van, aki más miatt is szereti profi szervezőkre bízni az összejöveteleket. Krisztina ikerfiai most épp a szuperhősökért rajonganak, a kislánya pedig a hercegnőkért, bár tavaly még az unikornisokért bolondult. “Természetes, hogy a bulik alkalmával is követnünk kell ezt az irányt, de tudom, hogy jövőre már megint más lesz a kedvenc” – mondja Krisztina. 

Ha ma megvenném a szükséges dekorációkat, legfeljebb egyszer használnánk őket, szóval igazi pénzkidobás lenne. Rájöttem, hogy sokkal jobb, ha szervezőkre bízom a tematikus partikat, akik minden szükséges kellékkel rendelkeznek, köztünk olyanokkal, amik nekem eszembe sem jutnának, de fontos lenne. Így mindenki boldog és elégedett!”

anya pihen

Előfordulhat, hogy nem várt meglepetések miatt rögtönözni kell és nem mindenki szereti, ha a jól eltervezett napot felrúgja az időjárás. “A lányom szülinapi bulija épp csak elkezdődött, amikor hatalmas nyári zápor csapott le, szinte a semmiből.” Anita úgy emlékszik, nem látott még olyan intenzív esőzést, mint azon a délutánon. 

Az összejövetelt a kertbe szerveztük, volt ugrálóvár, kosárhinta, a férjem grillezni szeretett volna, de mondanom sem kell, mindez meghiúsult. Én teljesen kétségbe estem, de szerencsére megbíztunk egy gyerekzsúr szervező csapatot, akik eredetileg is izgalmas, közös játékokkal szórakoztatták volna a meghívottakat. Annak ellenére, hogy több mint egy tucat gyerek zsúfolódott be a lakásba, fantasztikusan szórakoztunk. Egy cseppet sem bánták a gyerekek, hogy nem tudtak a felfújható várban ugrálni, mert nagyszerű játékokat találtak ki nekik a nappaliban is.”

A tematikus szülinapi bulik megszervezése és a gyerekek figyelmének örömteli, tartalmas kötése a Christal Kids csapatával nemcsak a kicsik, hanem a szülők számára is szórakozás. Lehet az első, a nyolcadik vagy a tizenharmadik, érdemes a szülinapokat egyedivé és emlékezetessé tenni. Abban segítjük az szülőket, hogy a gyermekekkel együtt ők is felhőtlenül élvezhessék ezeket a különleges alkalmakat.

anya pihen