Ha követed a filmes trendeket, és a kislányod is Barbie-rajongó, akkor bizonyára ti is láttátok már a mozikban futó filmet. Barbie mindig igazi klasszikus volt, de most a filmvásznon újra képes meghódítani a világot a lenyűgöző és mindig sikkes megjelenésével. Élete igazi mintapéldának számít a gyerekek körében csakúgy, mint az őt kedvelő felnőttek esetében. Mit kell tudnod Barbie-ról és milyen lehetőségeid vannak, ha egy szülinapi zsúr keretein belül is megismertetnéd Barbie-t a  kislányoddal?

anya pihen

Barbie ikonikus születése

Az ötlet Ruth Handler vállalkozónő fejéből pattant ki, aki egy svájci nyaraláson találkozott Barbie elődjével, a Bild Lilli babával. Ez a baba a tökéletes megtestesítője volt egy karrierista szőke bombázónak, aki mindent elérhetett az életében, amit csak akart. Ezt a babát azonban leginkább felnőtteknek árulták még ekkor, nem pedig a gyerekeknek.

Ruth azonban szerette volna megmutatni a kisgyermekeknek is, hogy azzá válhatnak, amivé csak akarnak, így 1959. március 9-én napvilágot is látott a legelső Barbie-baba. A tinédzser divatmodellként bemutatkozó Barbara Millicent Roberts az 50-es években főleg a filmcsillagok megjelenését célozta meg, a 60-as évekre azonban sokkal játékosabbá és színesebbé vált.

A 70-es évekre Barbie egy vagányabb külsőt öltött, amikor a szörf világát próbálták megtestesíteni a megjelenésével. Ekkor a korábbiakkal ellentétben semmi sminket nem viselt, és a bőre is a szörfösökéhez hasonlóan lebarnult volt. Extrém vagánynak számított ekkoriban, ami egyenesen felvilágosult személyiséggé varázsolta sokak szemében.

A 80-as évekre Barbi már a karrierista jegyek szellemében tért vissza a boltok polcaira. Számos szakmát elevenít meg ekkor, még akár férfiasabbnak mondható foglalkozásokat is. Hiszen ne felejtsük el, hogy az üzenete még mindig az, hogy azzá válhatnak a lányok is, akivé csak akarnak!

A mai korban Barbie kissé megosztóvá vált, de még mindig kedvenc maradt, hiszen mindig követte az aktuális divatot és a trendeket. Ezért lehetséges az is, hogy sosem ment ki a divatból – és ezért lehet olyan népszerű a róla készült film is.

anya pihen

Mini tudnivalók

Az igazi rajongóknak hoztunk egy összefoglalót a részletekről, amiket Barbie-ról tudni lehet. Nézzük is meg gyorsan!

  1. Tévedés, ha azt hiszed, hogy nagyvárosi

Barbie ugyanis kisvárosi lány, aki a kitalált Willows nevű kisvárosban született, az USA-beli Wisconsin államban.

  1. Barbie-nak több testvére is van

A régi korokban természetes volt, hogy sok gyermek született egy családba. Nem volt ez másképp Barbie-nál sem, akinek eleinte 7 testvére volt!

  1. Rengeteg szakmában képviseltette magát

A több, mint 200 szerep és foglalkozás között találhatunk olyanokat is, mint például az asztronauta, a görkoris, az irodista, a pénztáros, a paleontológus, az üzletvezető, az orvos, a szörfös, de még akár a rapper is.

  1. Kijutott az űrbe és még elnökválasztáson is indult

1965, 1986 és 1994 voltak azok  az évek, amikor Barbie asztronauta volt. Emellett 92-ben és a további években is indult az elnökválasztáson.

  1. Nem szokványos a testalkata

A régebbi Barbie-babák elképesztően vékony derékkal és testalkattal rendelkeztek. Ma már viszont többféle Barbie változat létezik, ami már inkább harmóniában van a valósággal.

 

anya pihen

Tudtad, hogy csinálunk Barbie-témájú gyerekzsúrokat?

Ha szeretnél a kislányodnak egy igazán felejthetetlen gyerekparty-t szervezni, akkor igényeld meg a Barbie tematikájú szolgáltatásunkat. A kislányod a zsúron választ kaphat minden kérdésére Barbie-val kapcsolatban! Ráadásul megtudhatja, hogy milyen ruhatára van Barbie-nak és milyen a viszonya Ken-nel, a szerelmével! Több információért keresd fel honlapunkat, ahol a számotokra megfelelő csomagot is kiválaszthatod!

anya pihen