A hétvégén karácsony, de nálad még a kanyarban sincs a karácsonyi készülődés? Nincsenek díszek, nincs ajándék, és még a menüt sem találtad ki? Nyugalom, ez a bejegyzés nem arról fog szólni, hogy plusz stresszt teszünk a válladra. Sőt, épp ellenkezőleg, mi megértünk, és elmondjuk, hogy nem vagy egyedül ezzel a problémával! Fogjuk a kezed, és ha velünk tartasz, pár hasznos gondolat erejéig segítünk felkészülni az ünnepi őrületre anélkül, hogy belerokkannál.

Írj listát!

Készíts egy jó kávét, ülj le, és szánj arra tíz percet, hogy átgondolod, milyen teendőket kell kipipálni az ünnepekig. Írd le őket, lehetőleg kézzel, papírra, majd tedd ki egy jól látható helyre a lakásban, ahol mindig észreveszed. Fontos: Ne várj magadtól lehetetlent! Britt tudósok is bebizonyították, hogy a karácsony ablakmosás nélkül is eljön. Reálisan gondolkozz, a család boldogsága nem a tökéletesen kitakarított házon múlik, hanem, hogy anya épeszűen ér el Szentestéig. A készülődés ne menjen az ünnep rovására.

Ha van gyermek a családban, aki az év végén, vagy éppen januárban ünnepli a szülinapját, akkor róla se feledkezz meg. Az ő szülinapjának a megszervezésében mi is tudunk segíteni!

 

Állj neki időben!

Sokan azt hiszik, az ünnepi asztalra szánt élelmiszerek beszerzése ráér, de valójában sok időt és energiát spórolhatsz azzal, ha időben bevásárolsz, és lefagyasztasz dolgokat. Számos étel ugyanolyan jó a mélyhűtőből kivéve is, például a töltött káposzta. Akár már most elkészítheted, hiszen köztudott, hogy a káposzta finomabb felmelegítve! 🙂 A különböző halak is megvásárolhatók már most, mert elállnak a mélyhűtőben. 

Kezdd el a nagytakarítást is. Amikor van egy kis szabadidőd, megcsinálsz egy kis részt, például kimosod a függönyöket. Így az ünnepek előtt elég egy kis porszívózás és portörlés! Haladhatsz helyiségenként, minden nap elkészül egy szoba. Szenteste pedig nyugodt és elégedett leszel.

Az ajándékok beszerzése sokkal könnyebb, ha online intézed. Mivel manapság már az élelmiszert is házhoz hozzák, így biztosan minden családtagnak találsz meglepetést a webshopok tárházában. Arról nem is beszélve, hogy az üzletekben lévő tömeg sem fáraszt le. Így könnyebb lesz a készülődés.

Kapcsolj ki!

Ez az időszak nem csak a családodnak, de neked is az elcsendesedés ideje, az év vége. Neked is szükséged van a pihenésre és az énidőre. Az anyukák hajlamosak mindent beáldozni, hogy a családjuknak tökéletes legyen az ünnep, de hol vannak ebben ők? Igaz az a mondás, hogy ha anya boldog, akkor a család is boldog. Hiába sűrűek a napok és sok a teendő, szánj minden nap magadra legalább fél órát. Menj el egy 20 perces sétára egyedül, és csodáld meg a kivilágított kirakatokat,  városrészeket. Esetleg olvass el 30 oldalt egy könyvből. Vegyél egy forró fürdőt. Teljesen mindegy, azt csináld, amiben kedved leled.  lényeg, hogy tölts egy kis időt magaddal, egyedül. Hálás lesz a tested és a lelked is ezért. 

 

anya pihen

Legyen együtt a család!

Vond be a készülődésbe az egész családot, nem kell, hogy minden teher a te válladat nyomja. Így ők is látják, mennyi munkád van a tökéletes karácsonyban, és ebből ők is kivehetik a részüket. Takarítsatok, vásároljatok, süssetek együtt. Készítsetek közösen díszeket otthon, vagy öltöztessétek ünnepi díszbe az egész házat együtt.

Végül ne feledd, ha nem sikerül minden, amit elterveztél akkor sem történik katasztrófa. Fontosabb, hogy a család békében együtt legyen, minthogy megsüsd a negyedik süteményt. 

A Christal Kids Facebook oldalán is számos ünnepi tippet olvashatsz, amivel megkönnyítjük neked a karácsonyi készülődést.